Slovan Bratislava – posledné dve domáce stretnutia v základnej časti KHL

V piatok 1. a 3. februára absolvuje Slovan Bratislava svoje posledné dve domáce stretnutia v KHL. Svoj posledný zápas na domácom poly prehrali tesne 2:1 a tak v nás čoraz viac a viac rezonuje otázka, dočká sa Slovan play – off?

Belasím v súčasnosti patrí šieste miesto v tabuľke KHL so ziskom 71 bodov. Na to, ale aby sa dostali do spomínaného play-off potrebujú odohrať ešte dokopy päť zápasov. Bodový rozdiel medzi siedmym Dinamo Minsk a ôsmym Donbass Doneck je malý a práve preto je ešte viac dôležité aby z piatkového zápasu vyšli naši ako víťazi.

Nasledujúce zápasy 1. a 3. februára odohrajú s Víťazom Čechov a HC Lev a to na domácom poly. Pozitívnou správou je ale naša bilancia predchádzajúcich zápasov z oboma súpermi ešte z minulého roka.  V septembri zvíťazili v Čechove naši 3:0 a s HC Lev vo všetkých troch doterajších zápasoch uspeli, (2:1, 4: 3, doma súpera zdolali 2:1).

Keďže Slovan už po sebe dve stretnutia nebodoval výsledok je oveľa tesnejší a tým pádom aj tlak na hráčov.

„V ďalšom súboji musíme získať všetky body. Čechov síce nie je túto sezónu v tabuľke tak vysoko, ale sú to Rusi a určite to bude ťažký duel. Treba sa na nich dobre prichystať, tento zápas už musíme zvládnuť,“ povedal pred piatkovým zápasom gólman Slovana Jaroslav Janus.

Pozitívnou správou je, že Slovan Bratislava získal v poslednej chvíli do útoku Juraja Mikuša, ktorý doteraz pôsobil v HC Lev Praha.

Dvadsaťpäť ročný Juraj Mikuš je rodák zo Skalice a odohral v tejto sezóne za HC Lev už 28 stretnutí v ktorých strelil 4 góly a pridal 7 asistencií. Belasí mali o Mikuša záujem už v lete, vtedy prestup stroskotal. Teraz sa ale Mikuš môže naplno ukázať v premiérovom piatkovom zápase aj so svojím tradičným číslom 71 na drese. Počas svojej hokejovej kariéry si obliekal už dresy Skalice, Chicoitimi, Banskej Bystrici, Manchestru Monarchs (AHL), Dinama Riga, Spartaka Moskva, alebo TPS Turku.

„Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší. Proti Čechovu musíme hru zjednodušiť, viac strieľať a potom sa, snáď, prikloní šťastie aj na našu stranu,“ cituje oficiálny web Slovana obrancu Jána Tabačeka.

1.2.2013 o 19.00 držíme všetci palce našim belasím.

Pokiaľ by ste si radi dnešný zápas trochu spestrili, skúste športové stávkovanie na bwin stránkach a vsaďte si na svojho favorita! Okrem dnešného zápasu si môžete vsadiť na okolo tridsať tisíc stávok denne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.