Zámok Schlosshof na dohľad od Devínskej Novej Vsi

Na dohľad od Devínskej Novej Vsi na území Rakúska nachádza sa prekrásne sídlo rodiny Habsurgovcov, ktoré má bnohatú históriu a napríklad v predvianočnom období ponúka naozaj krásne Vianočné trhy so zaujímavými programami. Len je treba tam ísť a pozrieť sa. Obrovský areál je v lete plný prekrásnych kvetov, rastlín, vzácnych drevín, stromov, kde tam sa objaví kôň, alebo tu nájdete dobové zariadenie v panskom ale aj služobníckom sektore. Práve tam je aj minizoo a malý zábavný park pre deti. Nechýba reštaurácia a obchodíky. Akoby sa na niektorých miestach tu zastavil čas.

Obrovská záhrada má pritom niekoľko fontán. Z nej vidieť okraje Devínskej Novej Vsi a ani sa vám nezdá, že by ste boli ďaleko od Slovenska. Cestou je to ďalej ako vzdušnou čiarou. Cyklolávka, ktorá by spojila priamo DNV s Schlosshofom je stále brzdená na slovenskej strane, kým Rakúsko má dávno prostriedky aj chuť do toho ísť. Pomáhalo by to skôr našim cyklistom a turistickému ruchu v Schlosshofe.

Viac o Schlosshofe si môžete prečítať na slovenských stránkach, ktoré sú aj zdrojom priložených fotografií: http://schlosshof.cestovanie.biz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.