Vianočné trhy sú plné vôní, dobrôt a národností

Aj turisti si prídu radi vychutnať atmosféru vianočných trhov. So svojou bohatou ponukou dobrôt, údenín, syrov, lokšov…je toho dosť, si stánky navzájom konkurujú, ceny sa pritom pohybujú podobne, 2 dcl červeného vareného vína je v cene 1,- €, ale niektorí predajcovia ho ponúkajú za 0,50,- € len s malým písmom uvádzajú že ide vlastne len o 1 dcl. Nechýbajú stánky, kde je možné sa pristaviť a v pokoji si vychutnať zakúpenú dobrotu. Trochu zarážajúca bola prítomnosť dámy s cigaretou v ruke, ktorú zajedala lokšou. Napriek tejto výnimke sú však návštevníci tolerantní. V konkrétny deň sa na trhoch objavili aj deti, ktoré to skúšali pri každom stánku s kúpou bieleho vína. Zrejme niekde uspeli, keď si jeden chlapec pridŕžal plastový pohár akoby malinovku.
Atmosféra na trhoch je však naozaj príjemná. Ozýva sa vianočná hudba, takmer všetci na túto chvíľu hádžu starosti za chrbát.

Viančoné trhy, deti
 Viančoné trhy, deti
 Viančoné trhy, deti
 Viančoné trhy, deti
 Viančoné trhy, deti
 Viančoné trhy, deti
 Viančoné trhy, deti
 Viančoné trhy, deti
 Viančoné trhy, deti

Ak náhodou stále nepoznáte miesto vianočných trhov a nie ste z Bratislavy, ak vám nepovie pristavený okoloidúci, zamierte na Hlavné námestie 7-8 pri Rybárskej bráne, neďaleko veľvyslanectva Japonska, oproti Miestodržiteľského palácu. Miesto sa dá dokonca rozoznať aj podľa toho, odkiaľ vychádzajú spokojní a najedení ľudia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.